Tuesday, October 19, 2010

CINTA DAN AIR MATA : Di balik tabir

Dikala lagu "Kau Bagai Udara" mula hilang taringnya di persada saingan lagu lagu popular Malaysia, aku sudah bersedia untuk kembali bersaing dengan hasil tangan terbaru " Cinta dan Airmata" . Sebuah lagu yang dipilih dari sejumlah lagu yang diperdengarkan kepada santapan halwa pendengaranku. Bermula dengan memperdengarkan kepada teman teman untuk aku memilih sesuatu yang berbeza dari genre muzik aku sebelum ini.

sememangnya lagu ini amat berbeza dari alunan muzik aku sebelum ini cuma ciri ciri terapan rock itu tetap ada.. Bagi ku inilah rock klasik dengan sentuhan moden. Dengan membariskan mereka yang popular dan hebat , aku berharap "cinta dan airmata" akan dapat membahang sehingga membakar hebat persada nyanyian ini.

Sentuhan kumpulan sixth sense, dengan "live instrument" di bawah kendalian abg Eddie Marzuki ( memang hebat), Teringat abg eddie kata kau nyanyi penuh perasaan hahahhha.., Sentuhan gitar utama dari jay pretty ugly dan diadun oleh pemenang AIM sdr Amir Sulaiman dan dimaster oleh abg Fauzi Marzuki serta penampilan Khas Cikgu Siti Hajar....apa yang nak ku khabarkan , inilah antara hasil terbaik aku setakat ini.

Telah kuperdengarkan "product" akhirnya kepada beberapa teman teman , raeksi amat positif dan mengujakan. Insyallah dalam waktu terdekat akan ku layarkan lagu ku ke udara untuk sehirupan keenakan alunan suara cikgu siti hajar dan keasyikan gesekan biola.

Kerna di lagu inilah Cinta dan airmata ku di layangkan. Bukan sedikit waktu menyiapkannya, selama 4 bulan baru lagu ini dapat disiapkan sepenuhnya.....Untuk mereka yang masih meminati "kau Bagai Udara" insyaalllah ianya kan kucalonkan untuk mUzik Muzik 2011... dan juga lagu terbaru ini.....CINTAAAAAAA & AIRMATAAAAAA......

3 comments:

  1. memang best lagu 'Cinta Dan Airmata'... menusuk ke kalbu...:)

    ReplyDelete
  2. Lagu berhantu... Saya yakin lagu ni akan top tidak lama lagi

    ReplyDelete
  3. suka lagu ni bila dengar best harap-harap lagu top

    ReplyDelete