Thursday, December 13, 2012

Cerita Bola sepak Harimau Malaya

Tarikh 13 Disember 2012, Akhir harimau malaya di tendang oleh gajah putih untuk berputih mata ke final tahun 2012.  Sememang nya aku bukan lah arif tentang bola sepak ini, tapi dari pengamatan yang dibuat oleh manusia biasa seperti aku, boleh aku simpulkan di sini.

1. Sistem pengadilan adalah satu yang amat menduka citakan akibat kelemahan pengadil itu sendiri, Bukan kerana kekalahan malaysia tetapi kelemahan komunikasi antara pengadil dan pembantunya. Jika di amati kesilapan kecil boleh mnejadi besar hingga di layangkan kad merah. segala gala bukti boleh di lihat di muka tv kita. betul pengadil adalah muktamad, tapi muktamad yang meragukan amat mendukacitakan.,

2. Permainan malaysia? kekecewaan aku disini adalah kerana bahagian tengah malaysia terlalu tidak berfungsi, manakah 4 orang yang diletakkan sebagai midfielder? bagaikan tiada wujud mereka membantu menggerakkan bahagia tengah. hingga mat Yo terpaksa pula merancang untuk mereka? ini adalah kelemahan paling ketara semenjak malaysia bermain dalam kejohanan ini. ini ketara bila melawan thailand di shah alam. Pentingnya malaysia mempunyai pemain tengah yang hebat untuk kembali menjulang kejayaan.

entahlah, aku sayangkan harimau malaya, tapi kita memerlukan seorang pengendali yang mempunyai skil yang bagus untuk diterapkan kepada pemain kita.. Mengaumlah harimau kembali!!!

No comments:

Post a Comment